Maatwerk
Flexibel
Innovatief
Leerzaam
Constructief
Praktisch
 >> contact
 
Welkom
Visie en werkwijze
Training/opleiding
Even kennismaken
Arbo advisering
reijmes_versie_16072011004010.jpg
 >> Voor meer informatie neem contact met ons op

Veiligheidsgedrag

 

Bedrijven hebben ten behoeve van arbeidsveiligheid al veel technische preventiemaatregelen ingezet of organisatorische verbeteringen doorgevoerd. Doorgaans is onveilig gedrag het obstakel waar men tegenaan blijft lopen.

 

De expertise van ons adviesbureau is gedragsverandering. En dat is precies waar veel bedrijven, die het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer willen verhogen, naar op zoek zijn.

 

Waarom een veiligheidscultuurmeting

Ongevallen zijn vanzelfsprekend tragisch voor de slachtoffers en overige betrokkenen. Het is op zijn zachts gezegd ôvervelendö wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden. Er is verlies van uren, verstoring van de productie, eventuele reputatieschade, boetes etc. Het is duidelijk dat het voorkomen van ongevallen voor alle betrokkenen prioriteiten zou moeten hebben.

 

De nadruk in een modern veiligheidsbeleid kan niet meer liggen op menselijk falen, maar wel op het belonen van geleverde inspanningen en gewenst gedrag.

 

Werkwijze

Er worden bijeenkomsten gehouden waaraan management, direct leidinggevenden en een afvaardiging van de uitvoerende medewerkers meedoen.

 

Na afloop van de bijeenkomst moet duidelijk zijn wat het veiligheidsniveau is en wat het gewenste veiligheidsniveau zou moeten worden.  

 

Begeleiding

Wij begeleiden u graag tot het gewenste veiligheidsniveau is behaald. 

ArboCo÷rdinator

Meer informatie

Veiligheidsgedrag

Risico inventarisatie

Werkplekinspecties

Protocollen

Bedrijfsnoodplannen

Wekplekonderzoek

Abonnement